Online tekmovanje 24. 3. 2021

Online šahovska tekmovanja

Online šahovsko tekmovanje za osnovnošolce. Tekmovanje je v prijateljskem duhu in namenjeno vsem učencem in bodočim učencem, ki radi igrajo šah. Primerno je tako za nižje, kot tudi višje razrede.

Tekmovanje poteka na spletni stani www.lichess.org.

Kako se pridružiti tekmovanju? Vpišite svoje podatke v obrazec in na e-mail boste prejeli povezavo do tekmovanja in navodila kako se priključiti.

Povezava do obrazca: https://forms.gle/C4WXFBBFc6AHw4M1A

Zoom povezava, za tiste, ki želite videti svoje nasprotnike:

https://arnes-si.zoom.us/j/91455064344

Meeting ID: 914 5506 4344

Koledar tekmovanj:


ZOOM – povezava (v času tekmovanja): https://arnes-si.zoom.us/j/4936758957 Geslo prejmete preko e-pošte.

datum Čas trajanja Naziv tekmovanja Povezava / Rezultati
  3. 3. 2021 18.00 – 19.00 Arena (7 min + 3 s): Bodoci velemojstri  rezultati 3. 3. 2021
10. 3. 2021 17.30 – 18.30 Arena (5 min + 3 s): Bodoci velemojstri Povezava za 10. 3. 2021
17. 3. 2021  17.30 – 18.30  Arena (5 min + 3 s): Bodoci velemojstri Povezava za 17. 3. 2021
24. 3. 2021  18.00-19.00  Arena (5 min + 3 s): Bodoči velemojstri https://lichess.org/tournament/y47OQRpF
31. 3. 2021
1 Star (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Koledar online šahovskih dogodkov

Vecerni turnir, vsak dan ob ob 18.00 (7 kol; Tempo igranja 5 min + 5 sek/pot)

Prijateljski dvoboj Slovenija – Hrvaška, v soboto 18. 4. 2020 ob 17h.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxl7JlGIAefIWu3eCNRPsE-qq4k1o-eet–kXqpMpprY3gAQ/viewform

 

Prijavite se lahko preko obrazcev pripetih zraven dvobojev, starostna omejitev je 15 let.

 

Navodila za tekmovanja na ChessKid:

PDF dokument do navodil – povezava – klik

https://drive.google.com/file/d/1lOlb23Jsmw7fWbk04igsboYj5ku0tZHQ/view?usp=sharing

Prosim vse, da v profilu vpišete imena od igralcev, da bodo otroci vedeli proti komu igrajo. Je bolj zanimivo, če na turnirju vidijo znano ime, še posebej sedaj, ko so izolirani od vseh prijateljev.

Odigrani dvoboji:

Prijateljski dvoboj Slovenija – Nizozemska, 9. 4. 2020

Prijateljski dvoboj Slovenija – Islandija, 8. 4. 2020

Prijateljski dvoboj Slovenija – Srbija, 1. 4. 2020

četrtek, 26. 3. 2020 ob 16h Dvoboj z Anglijo do 11 let (rojeni 2009 ali kasneje) Dvoboj je bil dvokrožen, tempo igranja 15 min + 1 sek/potezo. Rezultat 21.5 : 2.5

1 Star (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Šahovski turnirji v času karantene

Šahovska tekmovanja preko spleta

Da bo čas karantene malo lažje minil, sem se odločila da za naše mlade šahiste organiziram online šahovske turnirje.

www.chesskid.com

Vecerni turnir, vsak dan ob ob 18.00 (7 kol; Tempo igranja 5 min + 5 sek/pot)

Vikend dopoldanski turnir, ob sobotah in nedeljah ob 9.00 (7 kol; Tempo igranja 10 min + 3 sek/pot)

Prijateljski dvoboj Slovenija – Srbija, v sredo 1. 4. 2020 ob 17h.

Prijavite se lahko preko spodnjega obrazca, starostna omejitev je 15 let.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOYekeu7t3nCzp_yoL72yCncQ9EEaA3QxSidvEywi5O8bZtg/viewform?usp=sf_link

Navodila:

PDF dokument do navodil – povezava – klik

https://drive.google.com/file/d/1lOlb23Jsmw7fWbk04igsboYj5ku0tZHQ/view?usp=sharing

Prosim vse, da v profilu vpišete imena od igralcev, da bodo otroci vedeli proti komu igrajo. Je bolj zanimivo, če na turnirju vidijo znano ime, še posebej sedaj, ko so izolirani od vseh prijateljev.

četrtek, 26. 3. 2020 ob 16h Dvoboj z Anglijo do 11 let (rojeni 2009 ali kasneje) Dvoboj je bil dvokrožen, tempo igranja 15 min + 1 sek/potezo. Rezultat 21.5 : 2.5

 1. Belyaletdinov Leonard

 2. Tisaj Tilen

 3. Markus David

 4. Glavac Leo

 5. Babarovic Fran

 6. Timagina Sofia

 7. Macek Inti

 8. Sever Gasper

 9. Kampuš Iva

 10. Žlebič Eva

 11. Kampuš Vid

 12. Srebrnič Kučera Patrik

1 Star (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Corona in šah

 

beer-2500453_640 corona-4893276_640

V zadnjih 14 dneh se nam je večini življenje kar malo na glavo postavilo. Pa ne zaradi piva Corona, ampak nadležnega virusa, ki je praktično zaprl celo Evropo. Poleg vsega ostalega, so zaprte tudi šole. Moj David je v četrtek prišel ves vesel domov: “Mami, šolo bodo zaprli!”. V ponedeljek je že umiral od dolgčasa, saj ni bilo več druženja s prijatelji. Mami pa tudi ne more biti animator 24/7.

Pa sva si izmislila turnir, no jaz sem si ga in na ta način pridobila malce miru v večernih urah.

play-chess-2647368_640

Turnir se je kar dobro prijel, sedaj otroci šahirajo vsak dan ob 18h zvečer na www.chesskid.com

Da bo popestritev še boljša, smo odigrali tudi dvoboj z Anglijo (smo zmagali), sledi pa mu tudi dvoboj s Srbijo v sredo. Prijave so že v teku.

1 Star (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Mladinsko DP 2018, v povsem novi vlogi

Na februarskih mladinskih prvenstvih sem v neki drugi dobi, dolgo dolgo nazaj, uspešno tekmovala kar 9 let. Kasneje sem na njih sodelovala kot sodnica in organizatorka, ravno tako 9 let. Nazadnje prav tu, v Bernardinu. Sedaj sem se vrnila na mesto zločina v povsem novi vlogi, kot starš enega malega šahista. Kategorija do 8 let ali bolje rečeno šok terapija. Kdor ima izkušnje z najmlajšimi zagotovo dobro ve, na kaj mislim. Kaj več podrobnosti pa po koncu tekmovanja.

Biti prisoten kot starš je precej drugače, zanimajo te druge zadeve, nisi obremenjen z organizacijo, odgovornostjo, skoraj kot počitnice. SKORAJ!

Pustimo dejstvo, da je zunaj strašansko mraz in me sprehod ob obali niti malo ne mika. Ampak ok, še vedno je topleje kot tam od koder sva prišla. Začela sva namreč na -16. Še dobro da je moj rdeči avto vžgal.

mraz

Nastanjena sva v komfortnem apartmaju v prečudoviti Vili Toni, ki ima fantastičen pogled na morje (objavim razgled jutri). Ful poceni, edino problem je ker si morava kuhat, kar pomeni da moram jaz kuhat. In jaz ne maram kuhat. Edino kar je hujše od kuhanja je pomivanje posode. Tukaj namreč ni pomivalnega stroja, jaz se pa sploh ne spomnim kdaj sem nazadnje pomivala posodo na roke. Ko je enkrat pomivalec crknu je posoda kar počakala, da ga popravijo. Ni bilo dolgo, le kakšen teden je trajalo.

Kakorkoli gremo k lepšim zadevam. V dvorano sva prišla zadnjo minuto potrditve prijav, kar je prav ovežujoče, saj sem ponavadi morala biti tam kar nekaj ur prej. Ko me je v predverju hladilo se nisem kaj dosti sekirala, saj se vedno lahko oblečem in to ni več moj problem. Ko so neki listi menda popadali na tla me ni prav nič ganilo… Skratka cel kup malenkosti, zaradi katerih bi se v prejšnjih vlogah sekirala, so zdaj le malenkosti. Moja naloga je le otroka pripeljati in ga počakati. “Nič lažjega kot to“. Edino kar me moti je to, da ni šanka. V vseh teh letih, sem preskočila toliko vabil na pijačo, da sem se prav veselila, kako bom lepo otroka čakala za mizo ob moji najljubši pijači in poklepetala s kom. Ja vraga, ni kafiča, prenavljajo hotel

In ker letos starši nimamo vstopa v dvorano sem tako primorana sedeti na stolu in se živcirati kako otrok igra. Morda je celo boljše, da ga ne morem videti, ampak… da se ga videt, na prav poseben način. Ampak raje ne povem, da ne bo potem prevelike gneče…

Skratka prvi dan sva preživela, formualr se je dalo dešifrirati, poteze pa so nekatere tudi imele svoj smisel… In najpomembnejše, otrok je vesel, verjetno še najbolj zato, ker imajo tukaj 2 mački, eno je že zvabil v najin apartma.

Še malce za popestritev dneva, tale formular je poslikala Špela Kolarič:

formular

LAČEN SI FUL DRUGAČEN 😀

 

Moj šahistek:

sahistek

Tukaj se je igralo prvo kolo in otroka sta tako zagreto začela, da sta pozabila, da naj bi se partije zapisovalo.

 

Utrinek dneva:

glava

Ni mi čisto jasno ali se je prijel za glavo zaradi svoje poteze ali nasprotnikove 😀

 

 

 

1 Star (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...

Najcenejši sedeži ali za Easyjet si vreden toliko kot plačaš…

Za Za Easyjet si vreden toliko kot plačaš… Sicer je v večini primerov tako ampak tukaj se tega pravila kar strogo držijo.

Ne tako dolgo nazaj sem letela v London, na že svoj 4. London chess classic. Res odlične turnir. Enega sem igrala, na treh pa sem bila kot namestnica glavnega sodnika. Super izkušnja! Vedno potujem z Easyjetom in do sedaj še nisem imela pripomb. Tokrat sem na letališči srečala svojega bivšega šefa, predsednika šahovske zveze Slovenije, sicer pa zelo uspešnega češkega poslovneža. Bil je začuda precej vljuden, ponudil celo neka sodelovanja, malce potožil nad zaposlenimi v pisarni itd…

No kakorkoli, sledilo je vkrcavanje, večina njegovih znancev, s katerimi je potoval na zelo pomembno konferenco, se je vkrcala prva, saj so imeli priority pass. Sama si ga nikoli ne vzamem, saj se na letalo raje vkrcam pri koncu, zato pa si raje izberem sedež pri oknu. Tudi predsedniku to očitno nič kaj dosti ne pomeni, saj je lepo čakal v vrsti kot vsi navadni potniki. Na letalu sem imela sedež spredaj ob oknu, njegova žena tik za mano, on pa je moral nekam zadaj. Predvidevam, da mu tudi izbira sedeža kaj dosti ne pomeni. Sama sem hitro po vzletu zaspala, potem pa me je prebudilo neko pregovarjanje. Za mano sta se pregovarjala moški stevard in predsednik. Le ta se je med letom očitno prisedel k ženi, kjer so bili prazni in boljši sedeži. Stevard pa se s tem ni strinjal, saj jih menda ni plačal. V pogovoru mu je večkrat omenil, da si je plačal le najcenejše sedeže in mora zato sedeti tam. Ko je stevard že tretjič odločno povedal, da lahko sedi le na najcenejšem sedeži, ki ga je plačal, se je le ta presedel nazaj.

Po eni strani kar malo nevljudno, saj je bil prostor tam prazen on pa je predsednik ŠZS in velik poslovnež. Po drugi strani pa hvalabogu, da vsaj nekje spoštujejo pravila… Po tretji strani pa zelo pohvalno od njega, da se ne preserava z nekimi sedeži in svoje miljone raje porabi za kaj bolj uporabnega…

1 Star (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Kdo zavaja, ŠZS ali OKS?? in še kaj drugega…

Današnji dan je potekal navijaško. Zjutraj sem navijala za svojo ekipo ŠK Nova Gorica, s katero se borimo, se uvrstimo nazaj v najvišjo ligo. Kako se sedaj lige imenujejo niti ne vem, pa niti nisem sigurna če je ostalim povsem jasno. Sredi sezone so se spremenila imena, razpisi deloma popravili, ravno tako spletne strani. Poudarek na DELOMA in sedaj vlada ena velika zmeda Ampak o tem kdaj drugič.

Skratka ŠK Nova Gorica smo zmagali!! Medtem ko je ekipa igrala, sem sama čuvala 3 otroke. Vsi smo preživeli, edino gumi medvedki niso. Bili so požrti, vsi do zadnjega!

Navijala sem tudi za Lariso Kuhar, ki je edina iz Slovenije na Svetovnem prvenstvu v pospešenem in hitropoteznem šahu. Zakaj ni več naših udeležencev? Hmmm, menda je zvezi zmanjkalo sredstev? Navijanje je bilo uspešno, Larisa je osvojila bronasto medaljo! Čestitke njej in trenerju Marjanu. Oni so pa za mene navijali ko sem bila v Monaku.

Popoldne sem navijala za Slovenijo na Evropskem prvenstvu. In še vedno navijam. Zraven napisala par člankov, objavila slikice in podobno. Ter malce pobrskala po spletni strani ŠZS. Po vsem nagajanju glede moje udeležbe v Monaku naletim na nove stvari.

Na seznamu sodnikov mi nikakor ne označijo veljavne licence, kljub temu, da sem jo poravnala in zanjo prejela tudi račun. Ampak lahko sem vesela, da me vsaj niso izbrisali.

sodniki

 

Bolj me skrbi naslednja stvar. Tole so menda šahovski trenerji v Sloveniji. Vsaj na portalu ŠZS je takšen spisek:

trenerji

 

Kljub veljavni licenci OKS, ki jo imam, me na seznamu ni (pa tudi velike večine ostalih) Seznam OKS-klik Zanimivo, da 2 od trenerjev (s seznama na šahovski zvezi) na OKS nimata veljavne licence. Pri ŠZS pa piše da jo imata. Kateri podatki so pravi, kdo laže in zavaja?? Kaj za vraga se dogaja? In kdo stoji za vsem tem…

1 Star (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...

Monako 2017 – nagajanje

Z vodstvom ŠZS in pisarno in čimerkoli nisem povezana že od aprila. O njihovem ne-fer odnosu sem že pisala in tega ne mislim ponavljat. Nisem pa si mislila, da mi bodo kot eni od treh velemojstric v Sloveniji nagajali tudi pri igranju. Kaj jih tu moti ne razumem.

Poleti je izšel razpis za DP v pospešenem in hitropoteznem šahu. Nagrada za prvo mesto je bila tudi kritje stroškov na EP v pospešenem in hitropoteznem šahu. Ker je prvenstvo potekalo v Monaku mi je bilo zanimivo. Na DP sem zmagala in si tako priigrala Monako. Ker pa je bil rok za prijave praktično takoj po turnirju, sem sama spomnila pisarno, da ne bo prepozno. Do tu vse lepo in prav. Potem pa..

Iz pisarne sem dobila e-mail, kjer mi ponujajo da igram le pospešeno prvenstvo in se vračam še isti dan, pa čeprav bi letalo tudi teoretično zelo težko ujela, praktično pa nemogoče. Ponujena sta mi bila 2 leta, eden takrat ko poteka zadnje kolo, drugi pa ob 9h, to je cca 2 uri po zadnjem kolu (v kolikor ni zamude) s tem da je potrebno še priti do letališča.

Zanimalo me je kaj je s hitropoteznim prvenstvom, saj ne vidim nobene logike, da se igralca pošlje tako daleč, potem pa se mu ne omogoči še enega dne, da odigra oba turnirja. Lahko bi enostavno povedali kakšen je proračun za financiranje prvenstva in bi sama poiskala optimalno varianto. Odgovora glede budgeta nisem prejela.

Nato sem dobila odobritev, da mi lahko krijejo tudi hitropotezno prvenstvo, ampak, da zveza krije le ta let zvečer, ki bi bil ob cca 10h. Kar bi teoretično morda celo bilo izvedljivo, če se ne udeležim zaključne podelitve in bi me prevoz čakal takoj po zadnji odigrani partiji.

S tem, da bi morala prestopati sredi noči, čakati na letališču do jutra na naslednji let in potem še par ur potovati z letališča do Ljubljane. Precej nehumano in to vse zato, da se  prišpara ena nočitev, pa četudi mora človek zato namesto 2 uri potovati 12 ur. Kolikor vem (in precej dobro vem), se je za vse takšne uradne nastope potovanje nazaj urejalo z naslednjim dnem (razen kadar je bil prevoz z osebnim avtom ali najetim kombi prevozom). Ampak ne pri meni…

Ker sem začutila, da bom imela samo probleme sem že razmišljala o odpovedi, potem pa mi je eden od članov UO, ki me je takrat slučajno poklical, zagotovil, da bom imela normalne pogoje. Naslednji dan sem tudi prejela e-mail, da lahko potujem normalno zjutraj, sama sem tudi našla precej cenejšo karto od predlagane. Mislila sem da je sedaj vse ok.

Do prihoda na letališče, kjer me ni čakal nihče. Po kontaktiranju organizatorja sem izvedela, da nihče nič ne ve o tem kdaj naj bi prišla in tako za mene ni bil predviden prevoz z letališča. Pa sem uspela sama urediti, saj sem tam na srečo srečala znanca in me je odpeljal. Vem da pri organizacijah večkrt pride do kakšnih kratkih stikov zato nisem želela kriviti nobene strani, saj se je zadeva v redu razpletla. Mislila sem da sedaj pa je res vse ok.

Dokler me niso 2 uri pred pričetkom hitropoteznega prvenstva klicali in recepcije hotela, da moram zapustiti sobo, saj je rezervacija potekla. Potem sem pa znorela! Malo preveč čudnih naklučij.

Sporočila sem organizatorju, sporočila sem pisarni. Sobo pa sem morala na vrat na nos zapustiti. Organizator je trdil da imam sobo le do tistega dne, v pisarni so mi poslali neko skupno potrdilo o plačilu za vse dni. Z recepcije pa so me ganjali ven. Problem je namreč bil, da je v tistem času v Monaku potekala neka konferenca in je bilo vse zasedeno. Skratka sobo sem zapustila, preden so me odnesli ven. Kaj drugega mi tudi ni preostalo saj iz pisarne nisem prejela nobenih podatkov/e-mailov/dokumentov o rezervaciji in ureditvi prevoza glede na datume prihoda in odhoda. Samo zagotovilo po e-mailu, da so oni vse poslali kar pa mi v tistem trenutku ni popolnoma nič koristilo.

Polovico turnirja sem se tako skupaj z organizatorjem ukvarjala s tem kje bom spala zadnjo noč, saj sobe v Monaku ni bilo. Poizkušali so tudi v Nici, vendar sem se potem zmenila z eno od igralk da prenočim pri njej.

Skratka epilog zgodbe. Z organizatorjem sva konec dneva pregledala e-maile (saj mi iz pisarne niso nič poslali, kljub temu da sem za to zaprosila). O prihodu in odhodu jih ni nihče obvestil, kljub temu, da so mi iz pisarne trdili, da so vse sporočili. Razumem, da se stvari pozabijo, ampak potem se tako pove, da vem kako naprej postopati. Glede sobe pa je bilo v zadnjem e-mailu podaljšano s strani pisarne in je organizator spregledal, saj je od pisarne menda dobil 4 različne e-maile z različnimi datumi in podobno. Ponavadi se ob raznih spreminjanjih (čeprav ne vem zakaj so sploh bila potrebna, saj sama nisem ničesar spreminjala), na koncu pošlje zadnjo skupno informacijo/dokument s potrebnimi podatki v potrditev.

Za uradna prvenstva se zadeve glede organizacije ponavadi urejajo preko pisarne, če pa sami niso bili zmožni tega urediti, pa bi mi lahko sporočili in bi sama poslala zahtevane podatke. Obenem sem pričakovala, da bo na portalu ŠZS vsaj povezava do Evropskega prvenstva, pa je tudi to očitno preveč. Zato pa prvo stran portala krasi predsednik z dvema jako imenitnima FIDE osebama. Ki sta po mnjenju večine sicer odpisana, ampak slika je pa kot se šika.

Ali za tem stoji užaljeni predsednik, nova sekretarka ali pa kdo tretji me niti ne zanima. Ne verjamem pa, da je vse bilo zgolj nesrečno naključje.

 

1 Star (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...

Monako 2017

Bila sem v Monaku, prvič v življenju. Že pred časom sem jim poslala e-mail, da bi se želela pridružiti njihovi sodniški ekipi, vendar me žal niso potrebovali.Potem pa so na portalu ŠZS objavili razpis za DP v pospešenem in hitropoteznem šahu, prvakinji pa naj bi krili stroške nastopa na Evropskem prvenstvu (podobno je bilo že lani). Pa sem šla v Mursko Soboto, zmagala rapid in se pričela veseliti novega potovanja. Pred samim tekmovanjem sem imela kar nekaj težav glede same organizaije, več o tem pa v posebnem prispevku “nagajanje”.

Dan pred odhodom sem si baterije napolnila z dobro družbo na prav posebnem Ženskem večeru.

dav

Odpotovala sem ob cca nekaj pred 4 uro zjutraj, z GoOptijem do Benetk,

bty

od tam z letalom do Nice in potem s kombijem do Monaka. Še dobro da sem prevoz sploh dobila, saj nihče ni bil obveščen o mojem prihodu. Ampak me je rešil Patrick Van Hoolandt, ki je bil v istem času na letališču. Na poti sem videla kar nekaj fancy avtomobilčkov:

dav

Soba je bila OK, edino brisačo smo prejeli le eno za celo tekmovanje. Malce neugodno če tega ne veš, in jo že prvi dan na tla vržeš.

dav

Popoldne sem preživela na sprehodu po ulicah, ogledu pregrešno dragega Nakupovalnega središča in zaključila z nakupom večerje. Hrana v restavracijah je namreč obupno obupno in pregrešno draga, plačano pa sem imela le sobo z zajtrkom. Tudi navaden supermarket ni kaj pretirano poceni, kupila sem 2 banani in čokoladne rogljičke.

dav

dav

dav

dav

Naslednji dan se je pričel turnir in vesela sem bila, da sem po dolgem času ponovno videla svoje prijateljice. Na večerjo sem se povabila v avstrijsko-balkanski tabor, za sladico pa smo odšli v znameniti Budha bar na pijačo. Najcenejša pijača je bila cca 10 €. Nismo bili dolgo, ker nam je zmanjkalo denarja :)

dav

dav

Naslednji dan zjutraj smo imeli ogled Casina in Opere. Bilo je zelo zanimivo, posneli pa smo tudi nekaj slikic.

bty

dav

dav

dav

bty

bty

dav

Kosila nisem jedla, saj sem z zajtrka pretihotapila nekaj Nutelle.

dav

Sledilo je nadaljevanje turnirja v pospešenem šahu. Z igro nisem bila najbolj zadovoljna, sem pa uspela dobro zaključiti in se uvrstiti n 30. mesto s čimer sem nekoliko izboljšala začetni položaj. Najbolj pa sem bila vesela zmage moje drage Anne!

bty

Naše rezultate smo odšli prolaviti na Gala večerjo v Casino. Ker smo bili zelo lačni smo za začetek jedli grisine, ki so bili zastonj in na miti. Ko sva z Dijano dobili njoke, jih skorajda nisva mogli pojesti, ampak sva jih, ker ob takšnih cenah bi bilo greh kaj pustiti na krožniku. In tako se je končal še en dan ob dobri družbi.

Zadnji dan se je začel super, zbudila sem se spočita, imela sem plane za kosilo in še zadnji ogled mesta, ko so me z recepcije klicali, da moram zapustiti sobo, saj imam rezervacijo le do tega dne. Nič mi ni bilo jasno, kontaktirala sem zvezo, organizatorje… ampak sem morala vrat na nos spakirati in tako so se vsi načrti porušili. Tako sem do turnirja počakala v dvorani, cela živčna, besna, utrujena in Lačna. Kaj točno je bilo pa v posebnem prispevku: “Nagajanje”.

dav

Začela sem zmedeno, igra je bila dobra, realizacija pa obubna. Par velemojstric sem nabila, pa jih potem v cajtnotu nagradila r različnimi darili: trdnjava, skakač, kralj v šahu in podobno. Med pavzami pa sem se ukvarjala s pregovarjanjem in iskanjem sobe. Cel Monako je bil menda zaseden zaradi neke konference. Tako da so mi iskali sobo v Nici. Na koncu se me je usmilila Antoaneta Stefanova, ki mi je ponudila streho nad glavo v luksuznem hotelu kjer je sama prebivala. Turnir sem tako lahko  mirno nadaljevala in to v velikem slogu. Zaključek je bil fantastičen. Ravno sem se zunaj hvalila kako imam že 6.5 točk in tudi če obe izgubim sem na solidnih 50 % (morate namreč razumeti, da so moje cugeraške sposobnosti precej skromne). Pogovoru se je pridružil še predsednik ECU, Zurab Azmaiparashvili, ki je predlagal, da še 2 zmagam, da bo rezultat še boljši. Na evo, iz njegovih ust v Božja ušesa in moje roke. V predzadnjem kolu sem premagala Rusko reprezentantko Natalijo Pogonino, v zadnjem kolu pa zelo lepo zaključila z zmago nad uvoženo Francozinjo.

Na končni tabeli sem tako delila 6. mesto, po dodatnih kriterijih pa pristala na 14. mestu, kar je odličen dosežek. Za seboj sem pustila kar nekaj velikih imen, tudi Anno Muzičuk. Da je bilo veselje še večje, sem osvojila tudi 1. mesto v skupnem seštevku (pospešeni in hitropotezni šah) do ratinga 2200 in za nagrado prejela prečudovito uro Francoske blagovne znamke v vrednosti cca 1500 €.

dav

dav

Šli smo na pijačo na teraso, kjer smo lačni gledali notri, kjer so imeli nekateri organizatorji in igralke slavnostvno večerjo.

dav

dav

Bila je samo za povabljene in mi to očitno nimo bili. Ne vem kako je to mogoče. Kakorkoli, odpravili smo se na boljšo večerjo, z nami pa je pobegnilo še nekaj tistih, ki bi lahko slavnostno večerjali. Ampak šahisti in šahistke so pametni, so si pač izbrali boljšo družbo!

Jedli smo ponovno v Casinoju, pogovarjali smo se v srbščini z nekaj rusko-angleškimi dodatki. In moram vam povedat, ko se veliko ljudi hvali s svojimi zlatimi karticami… Zlate kartice niso vredne nič v primerjavi s posebno Črno kartico, ki sta jo imeli Anna in Antoaneta. Black is a new Gold! Hvala obema za prečudovito večerjo in slednji za streho nad glavo!

dav

dav

Rezultate lahko vidite tukaj, saj jih na uradni strani Šahovske zveze ne boste našli.

Rezultati – klik

1 Star (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...

E-mail vodstvu glede mojega statusa na ŠZS v preteklosti

Glede na vse očitke in obtožbe s strani glavnega na zvezi sem šla prebirat stare e-maile v katerih sem našla marsikaj, kar sem že malo pozabila. Na žalost objava e-mailov, ki so mi bili poslani s strani šefa, verjetno ni dovoljena brez njegovega soglasja. Upam pa, da se bo na samem zboru strinjal z objavo da se določene zadeve razčistijo.
Lahko pa objavim moje e-maile, povezane s mojo zaposlitvijo na ŠZS in sicer, tale je še iz starih časov, pa vendar daje vsaj delen vpogled, da sem želela, da se zadeve s sekretarjem razčistijo.

Predvsem v vednost tistim, ki mi očitajo nepravilnosti pri moji zaposlitvi in da ne morem pričakovati, da bom na mestu sekretarke večno. To ni bila niti moja želja, sem pa pričakovala, da se bodo zadeve pravilno in korektno izpeljale.

OPOMBA: email je bil poslan po 1 letu dela na ŠZS, potem ko se delovno razmerje z vmesnim sekretarjem ni izšlo.
Imena so zakrita.

______________________________________________________________

On 13. 3. 2015, at 11:27, Ana Srebrnič wrote:
Moji predlogi za delovanje ŠZS v 2015, vezano na podpis nove pogodbe:

Organizacija del:

– Predlagali ste zaposlitev gospe, ki jo je xyz predlagal za polovični delovni čas (500 € bruto).
V kolikor do zaposlitve ne pride ali se prekine, predlagam, da se mi odobri pomočnika v vrednosti cca 500 € mesečno, ki ga izberem glede na potrebe.

– predlagam da se za projekt Šah v šole (prevajanje, sestavljanje lekcij, pošiljanje materiala, knjig kartic) najame xyz, (ki že sedaj pomaga). Znesek je med 50 in 100 € mesečno. Izplačilo študentska napotnica ali da ji v tej vrednosti pokrijemo stroške kakšnega mednarodnega tekmovanja. S pridobitvijo novih članov in članarine za projekt ta sredstva tudi pokrijemo.

– Podpora pri izdelovanju spletnih strani za tekmovanja. Ali da to prevzame webmaster ali se dobi nekoga zunanjega. Zneska ne vem, pridobim ponudbe. (Na leto je potrebno postaviti cca 50 takšnih strani, za mene je to precej zamudno, računalničarji pa lahko to zelo hitro uredijo.)

– Izdajanje faktur in podobno: naj to prevzame ta moja pomočnica, ravno tako skrb za pošiljanje opominov, oziroma se to uredi v sklopu računovodske firme.

– Bolniške, dopusti: Pomočnik je takrat prisoten v pisarni, saj se drugače nakopiči preveč stvari, ljudje pa norijo. Če je bolniška za otroka, tako ali tako ministrstvo povrne stroške delodajalcu in se lahko financira s tega naslova.

Poslovanje:

Če prevzamem mesto v.d. sekretarke želim, da se na občnem zboru povpraša o zaupnici za moje delovno mesto do konca leta 2015.
A) v kolikor se občni zbor strinja, želim na tem mestu ostati do konca leta 2015. Decembra pa se izvede razpis za sekretarja. V kolikor se ne prijavim oziroma nisem izbrana, januarja 2016 uvajam novega, s 1.2.2016 pa se lahko moja pogodba prekine.
B) v kolikor se občni zbor ne strinja, se takoj izvede nov razpis in s 1.junijem nastopi z delom nov sekretar.

Finance, plača:
Dogovorili smo se za 1300 € neto, to je 2000 € bruto + prevoz (60€) in malica. V primeru nadur jih želim koristiti. Termin koriščenja po dogovoru z vami ali izplačilo.
Iz februarja imam 36 nadur, prosim za koriščenje v marcu (kakšen petek/ponedeljek).

Finančno poslovanje ŠZS:
Finance se morajo urediti. Nezaprte zadeve za nazaj (pozovem xyz).
Za leto 2014 in sproti v 2015 želim, da se klube prisili k plačevanju njihovih obveznosti (UO s pomočjo komisij določi sankcije). Podobno je tudi stališče nadzornega odbora.

Za neko normalno delovanje ŠZS v letu 2015 bo po mojih izračunih potrebnih 30.000 € sponzorskih sredstev. Predlagam to kot osrednjo točko na naslednji seji UO in da vsak član prevzame določen delež odgovornosti za to. Drugače se stvar ne izide.

Nadzorni odbor (kratek povzetek):
ugotovljeno je bilo, da v bilanci za leto 2013 kar nekaj obveznosti ni bilo zajetih. Izplačane so bile v letu 2014 in so tudi v bilanci za 2014. Prikazani dobiček iz leta 2013 je tako le na papirju, v resnici pa je bil minus. To je potrebno urediti s xyz in te zadeve za nazaj zapreti. Nekatere terjatve, ki jih imamo iz prejšnjih let (2013 in prej), so menda bile poravnane z nekimi kompenzacijami, vendar to ni bilo zavedeno oziroma ni dokumenta za to in jih imamo še vedno zavedene kot terjatve (in je spet izgleda kot da imamo dobiček).

Lep pozdrav,

velemojstrica Ana Srebrnič,
strokovna sodelavka ŠZS

1 Star (No Ratings Yet)
Loading...Loading...